De weg er naar toe

Het hebben van passie voor Italië en vooral voor de Siciliaanse keuken en toetjes. Meerdere malen zijn wij in Sicilië geweest en mijn dochter is half Siciliaans.

De Siciliaanse keuken bestaat veel al uit gerechten met verse ricotta , ijsjes met ricotta, pasta met ricotta enz.

De laatste keer dat wij daar waren (voor het Corona tijdperk) hebben wij daar heel veel verrukkelijke Cannoli’s gegeten. In begin is het misschien even wennen aan de smaak van ricotta. Diverse cannoli met verschillende toppings geprobeerd en toen ontstond er de liefde voor dit toetje. Allemaal even puur van smaak en vers bereid.

Wij constateerde dat op de Nederlandse dessert kaart eigenlijk altijd dezelfde gerechten staan, en de cannoli eigenlijk zelden. Wij vroegen ons af waarom dit zo is.

Wij vinden de Cannoli lekker als dessert (dan wel de kleine versie) maar ook als tussendoortje bij de koffie, eens wat anders dan het gebruikelijke.

Dus bedachten wij: hoe kunnen we een product als “ricotta” wat kaas is van schaap en eigenlijk 2 x is gekookt vers op de markt krijgen hier in een nog onbekende markt?!

We zijn op onderzoek gegaan naar het originele product en kwamen tot de ontdekking dat alles wat wij probeerde aan cannoli’s in Nederland gewoon niet vers is en dus niet wat wij willen.