Hoe zijn wij op het idee gekomen om een dessert restaurant te beginnen?

Onze eerste cannolo was in Taormina op een terrasje. De zon scheen en het was een klein bakkertje die verse cannoli maakte met een goede espresso. Wij waren verkocht!  Na die heerlijke cannolo te hebben gegeten kwamen wij op het idee dat wij onze Jammici cannoli graag op elke dessertkaart zouden wilde zien in Nederland.

 

 

Onze zoektocht startte met alle cannoli proeven die er in Nederland te koop zijn. Dat was telkens weer een enorme teleurstelling. Niet vers, geen ricotta maar crème, geen lekkere verse huls.

Dus zijn wij op zoek gegaan  naar de perfecte cannolo in Italië waar wij deze zouden kunnen inkopen en dan wel zoals wij die zouden willen eten met echte ricotta uit Sicilie..

 

 

Die combinatie hadden wij gevonden bij 2 Siciliaanse broers waarvan een patissier is en de andere meer marketing deed. Uiteindelijk was de samenwerking geen succes en zijn wij alleen verder gegaan. Eerst met de Siciliaanse karren waarvan wij er twee hebben staan en later de boottochten met de Willemsvaart. Op die boot leerde wij de eigenaar kennen van het pand waar wij nu zitten.

 

Het idee hebben wij uit America, Canada en Australië gehaald, daar zijn Cannoleria erg bekend. Winkels die gespecialiseerd zijn in alleen cannoli. Dat was best een risico want in Nederland is een cannolo nog niet zo bekend. Tijd om daar verandering in te brengen dachten wij!

 

 

Waarom de desserts uit Sicilie beroemd zijn? En waarom zijn wij gespecialiseerd in cannoli? 

 

Een van de mooiste dingen die Sicilië te bieden heeft, buiten de kunst, de zee, de parfums, de eilandjes, de stranden, is zeker de patisserie. Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat Siciliaans gebak nergens ter wereld zijn gelijke kent .

En als iemand twijfelt, denk dan eens aan de eerste 5 typisch Italiaanse desserts die in je opkomen: 

 

Tiramisù, Cannolo, Cassata, Babà en hoogstwaarschijnlijk de vijfde Modica  Chocolade . Die verkopen wij overigens ook! En alles mag geproefd worden bij ons..

Kortom, van de 5 beroemde Italiaanse desserts zijn er 3 Siciliaans, één uit Campanië en de andere het is nog steeds niet duidelijk of het uit Treviso , Toscane of ergens anders vandaan komt.

50/60% van de meest bekende  desserts is Siciliaans en wij in Nederland zijn nog niet zo bekend met deze enorm lekkere desserts zoals een cannolo.

 

Elke streek in Italië heeft wel zijn eigen specialiteit betreffende dessert.  Italië is het thuisland  van een verfijnde, maar simpele keuken en gebak/toetjes zijn echt een cadeautje om mee te nemen als je ergens bent uitgenodigd en dan ziet de verpakking  er ook altijd erg mooi uit. Dit willen wij ook in onze winkel, net als in Italië wil het oog ook iets.