Siciliaanse chocolade uit Modica!

Naast onze cannoli verlopen wij ook andere producten uit Sicilie  in onze Brandstore.

Onze chocolade komt uit Modica. In dat plaatsje vind je naast de vele winkels die het verkopen ook een chocolade museum. De kenmerkende chocolade van Sicilië, die hier in Modica gemaakt wordt en geïnspireerd is door de tradities van de oude Azteken, blijft één van de best bewaarde geheimen van het eiland. Deze chocolade is bitter van smaak en heeft een compleet andere smaakbeleving dan normale chocolade.

D.m.v. een halvemaanvormige lavasteen  (afkomstig van de Etna)  wordt de chocolade gemixt met suiker. De suiker  smelt niet, wat de chocolade een extra knapperige textuur geeft. De chocolade van Modica is uniek  omdat er geen cacaoboter wordt gebruikt en dat de chocolade vrij is van plantaardige vetten en melk.

Ook worden er allerlei kruiden gebruikt om de chocolade een bijzondere smaak te geven zoals citroen, sinaasappel, cactusvrucht, vijg, hazelnoten en pistache. Wij verkopen al deze smaken.

Vraag ernaar en je mag altijd een stukje proeven!