Cannoli geschiedenis

De eerste legende stelt dat er tijdens de Arabische overheersing van Sicilië een Arabische prins woonde in Caltanissetta samen met zijn harem. Zijn concubines wilden graag zijn aandacht trekken en zouden daarvoor gebakjes bakken. Een gebakje was cilindervormig en werd gevuld met ricotta, amandelen en honing.

vast staat dat het uit de omgeving van Caltanisetta en Palermo komt en heden van deagen nog steeds de Cannoli als dessert en delicatesse gegeten wordt tijdens feestelijke gelegenheden.

De Cannoli werd om rivierriet heen gebakken waar de naam van komt:  Canna betekend riet. De koekjes werden hieromheen gebakken om ze zo in de juiste vorm te krijgen.

tegenwoordig worden de koekjes vanwege de hygiene gebakken om metalen cilinders om na het afkoelen gevuld te worden met heerlijk Ricotta

De smaak van Sicillië

De huls, het koekje is gemaakt van de beste Italiaanse bloem Farina Tip 00, Deze bloem is vergelijkbaar met onze Patentbloem en is een fijne soort bloem, de Farina Tipo 00 is het allerfijnste gemalen bloem. Door deze bloem is het koekje fijn van structuur en knapperig, de beste in zijn soort. de overige ingrediënten ei, rietsuiker, de krachtigste cacao, kaneel en boter maken het tot de lekkerste delicatesse voor elk moment.