GEHEIME PLEKKEN OP SICILIE WAAR JE FANTASTISCH KUNT GENIETEN

Italiaans recepten koken op Facebook: Cookist

Stad van de Pistache nootjes Bronte;

Bronte ligt aan de oostzijde van de Etna in het gebied van het Parco dell’Etna en het Parco dei Nebrodi. Ze heeft bijna 20.000 inwoners en is beroemd om haar pistachenoten.

Pistache, het groene goud

Bronte wordt ook wel de stad van het groene goud genoemd. Met het groene goud wordt de pistachenoot bedoeld. Nergens kan deze zo goed verbouwd worden, als op de vulkanische grond van de Etna in deze plaats. Deze pistachenoten hebben de beste smaak, structuur en kwaliteit van de hele wereld.

Inmiddels worden er vele gerechten gemaakt met deze noot. Zo wordt het gebruikt in zoetigheden zoals taart en ijs, maar ook in pasta’s en bij vlees- en visgerechten. Ook kun je de typisch Siciliaanse “arancini” en “cannoli” krijgen met pistachenootjes erin verwerkt. De variant van de Mortadella met pistache komt ook van origine uit Bronte.

Hotel en vakantiewoning tip met uitzicht op de ETNA ! La Fucina di Vulcano adres: Contrada Difesa – S.S. 284, 95034 Bronte, Italië

Casa Etna vakantiewoning adres:  C.da feudo Contrada feudo sn, 95034 Bronte, Italië

Stad van de Amandelen: Noto;

De gebouwen in de stad zijn een echte bezienswaardigheid, zowel overdag, als ’s avonds wanneer ze prachtig verlicht worden. Loop dan zeker door de twee hoofdstraten van de stad: Corso Vittorio Emanuele en de Corso Cavour. In het centrum van de stad vind je de kathedraal, het stadshuis (Palazzo Ducezio) en het centrale plein (Piazza Municipio).

Typische gerechten die je moet proeven!

Cannoli, Cassate Siciliane of de traditionele “Gelo di Melone” zijn de populairste lekkernijen in Sicilië, en ook elke provincie in Italië is rijk aan nieuwigheden en verrassingen. Maar in het heetst van het jaar is de onbetwiste koningin van de Siciliaanse zomer de granita. Granita is een halfvroren dessert, romig, verfrissend en tegelijkertijd korrelig. In Sicilië is het een echte instelling en volgens de traditie is het een deel van de ochtend ontbijt (ooit geserveerd met vers krokant brood, nu vervangen door een heerlijke brioche lokaal bekend als tuppu)

MONDELLO; De charmante wijk Mondello ligt aan zee en staat bekend om zijn strand. Op dit lange zandstrand staan verhuurders van ligstoelen en watersportspullen. Een van de herkenningspunten van dit levendige gebied is het in art-nouveaustijl gebouwde paviljoen aan het eind van de pier. Bij het strand en in de omliggende straten van het voormalige vissersdorp Mondello Paese worden op straat seizoensgerechten verkocht en zijn er meerdere restaurants om uit te kiezen. Het nabijgelegen natuurreservaat Capo Gallo biedt wandelpaden en panoramische uitzichten over de zee. Het water is er kristalhelder, er zijn amper toeristen en het zeewater is lekker warm. Echt een aanrader!

Il Glicine sul Golfo hotel met uitzicht op de zee Adres: Via Saffo 4 , 90151 Mondello, Italië

Siracusa ligt aan de oostkust van Sicilië. De stad ligt deels op het eiland Ortigia en deels op het vasteland. De stad is vooral bekend om haar bijzondere ligging en wordt ook wel het eiland op het eiland genoemd. Het eiland Ortigia vertegenwoordigt het oude gedeelte van de stad Siracusa. Dit gedeelte van de stad is direct ook het meest aantrekkelijke stuk van de stad. Ortigia is enkel te voet toegankelijk. Parkeren op het eiland is alleen toegestaan voor bewoners.

Hoteltip: Grand hotel Villa Politi Adres:  Via Maria Politi Laudien 2, 96100 Siracusa, Italië

Je kunt in Marzamemi genieten op een van de terrasjes van het heerlijke Siciliaanse eten. Een aanrader, en tevens typisch Siciliaans gerecht, is de salade van sinaasappel met peperoncino en rode uit. Daarnaast moet je als je hier bent zeker een ijsje gaan eten bij Don Peppinu. Ze hebben hier hele bijzondere en verrassende smaken die je het water in de mond doen lopen!

Voor Marzamemi liggen twee eilanden. Een van deze eilanden is een privé eiland met een privé villa erop. Het andere eiland vormt de toegang tot de net nieuw aangelegde jachthaven. ’s Avonds kun je hier dan ook genieten van prachtige uitzichten met de magische lichtjes. Heerlijke ijsjes bij: Don Peppinu; een aanrader ook de cannoli daar!

Home

Castellammare del Golfo

Castellammare del Golfo is een gezellig Siciliaans kustplaatsje aan de Golfo di Castellammare. Castellammare was vroeger de haven voor de plaatsjes Erice en Segesta en werd later een Arabische vestingstad. Het haventje – dat door het castello (kasteel) wordt gedomineerd – is de grootste attractie van het plaatsje: in de ochtend zie je er de vissers uitvaren in hun typische witblauwe vissersbootjes om later terug te keren met heerlijk verse vis. Hun vangst vind je nog dezelfde dag in een van de vele restaurantjes in het plaatsje. Zittend op een terrasje, kun je er dan genieten van diverse cocktails, Siciliaanse wijnen of overheerlijk en vers ijs of granita. Dit is het echte Sicilië!

Vakantie woning tip van ons: direct aan het strand en niet duur! Casa vacanze del Golfo

Adres: Via Generale Michele di Gaetano, 5, 91014 Castellammare del Golfo, Italië

Restaurant tip: La Tavernetta adres: Via Armando Diaz 3, 91014 Scopello, Castellammare del Golfo, Sicilië Italië